Over mij

Dag! 

Ik ben Annelies en ik geloof dat iedereen kan schrijven. Omdat iedereen creatief is – alleen geloven we dat niet altijd. 

Daarom begeleid ik schrijvers en schrijvende solo-ondernemers naar meer zelfvertrouwen en een creatiever schrijfproces, weg van de schrijfblokkade. Ik werk zowel individueel als in groep.  Je kan bij mij terecht voor coaching, schrijfbegeleiding, poëzieles en prikkelende schrijfworkshops. 

Al heel mijn leven is verwondering wat mij drijft. Ik word blij van nieuwe dingen bijleren, nieuwe plaatsen ontdekken en die dingen waarnemen die de wereld rondom ons zo bijzonder maken. Geen wonder dus dat ik al in mijn tienerjaren werd aangetrokken tot de poëzie. Als achttienjarige twijfelde ik tussen twee universitaire opleidingen: toegepaste wetenschappen en Germaanse filologie. 

De wetenschappen haalden het. Ik werd burgerlijk ingenieur en nadien ook doctor in de natuurkunde. Daarna werkte ik tien jaar in de privésector: eerst voor een Amerikaanse multinational, drie jaar later voor een groot Belgisch bedrijf. 

Bij het laatste zette ik mijn eerste stappen als coach en dat was liefde op het eerste gezicht. Als leidinggevende deed ik ervaring op met individuele coaching, later begeleidde ik teams en deelorganisaties bij grote veranderprocessen.  

Schrijven deed ik in die jaren amper. Ik vertelde mezelf dat ik moest kiezen tussen schrijven en mijn werk – een keuze waarvan ik pas later ontdekte dat ze niet hoefde te bestaan. 

And then life happened. In 2016 ging ik privé door een moeilijke periode: na de geboorte van mijn prachtige derde zoon kreeg ik een postpartumdepressieGelukkig mocht ik rekenen op de steun en zorg van fantastische professionals. 

Na mijn herstel voelde ik dat ik veranderd was. Oog in oog met de bodem had ik vertrouwen gevonden, zachtheid en geduld. Ik hervond mijn liefde voor het schrijven, een liefde die anders was dan voordien. 

Schrijven voelde lichter aan. Mijn gedichten gingen erop vooruit. Ik leerde dat schrijven over meer gaat dan het resultaat. Het gaat om het hele proces. En hoe dichter ik bij mezelf kwam, des te vlotter dat schrijfproces verliep. 

Ik besloot me te verdiepen in de wetenschap achter creativiteit en het schrijfproces. Wat een heerlijke speeltuin! Daar wilde ik meer mee doen, dus richtte ik Auryn op, een schrijfschool die net iets anders is dan de andere. 

Het was mijn oudste zoon die de naam plukte uit Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Auryn staat voor “Doe wat je wil”, en dat is precies wat Auryn voor jou wil zijn: een plek waar je leert hoe je kan schrijven wat je écht wil schrijven. 

Ik begeleid schrijvers bij het schrijfproces – ook als er een schrijfblokkade in de weg zit. Met solo-ondernemers werk ik vaak rond de About Me, een cruciale tekst die je absoluut zelf moet schrijven. Daarnaast organiseer ik poëziecursussen en organiseer ik korte schrijfretraites van een dag of een weekend. 

Zoek jij iemand met kennis van zaken om je te begeleiden bij het schrijven? Wil je meer schrijfplezier vinden of zoek je iemand die feedback kan geven op je tekst? Je bent welkom. 

Vraag je gratis kennismakingsgesprek aan via mail of via het formulier hieronder. In een zoomgesprekje van 20 à 30 minuten onderzoeken we dan of ik de juiste schrijfcoach ben voor jouw schrijfvraag. 

Je vindt me ook terug op Instagram en Facebook

Tot gauw!

Warme groet,

Annelies

In een notendop

 • Poëzie: Ik werk momenteel aan mijn debuutbundel. Mijn gedichten werden gepubliceerd in Meander, Het Gezeefde Gedicht en Op Ruwe Planken.

 • Werk: naast mijn werk als schrijfcoach heb ik ook een passie voor lesgeven. Ik werk deeltijds aan KU Leuven waar ik lesgeef aan de studenten uit eerste bachelor (faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen).

 • Opleidingen:
  • 2020-2022: Schrijfdocent bij Creatief Schrijven
  • Sinds 2011: verschillende coachingsopleidingen (systemisch coachen, positieve psychologie, groepsdynamica…)
  • 2003-2008: doctor in de wetenschappen: natuurkunde
  • 1998-2003: burgerlijk natuurkundig ingenieur