Over Auryn

Dag! 

Ik ben Annelies en ik geloof dat iedereen kan schrijven. Omdat iedereen creatief is – alleen geloven we dat niet altijd. 

Daarom richtte ik Auryn op, een plek waar ik schrijvers begeleid samen met een team van ervaren  schrijfcoaches. Wij helpen jou als schrijver naar meer zelfvertrouwen, een lichter schrijfproces en straffe teksten die echt passen bij wat jij wil schrijven. Je kan bij ons terecht voor coaching, schrijfbegeleiding, feedback en prikkelende workshops in zowat alle genres. 

Ik startte Auryn in 2017 vanuit mijn liefde voor taal en creatieve processen. Die liefde gaat al lang terug: tijdens mijn tienerjaren ontwikkelde ik een passie voor poëzie. Toch ging ik eerst wetenschappen studeren. Na mijn doctoraat in de natuurkunde zette ik in het bedrijfsleven mijn eerste stappen als coach. 

In 2016 ging ik door een moeilijke periode na de geboorte van mijn prachtige derde zoonGelukkig mocht ik rekenen op de steun en zorg van fantastische professionals. Na mijn herstel hervond ik mijn liefde voor het schrijven en leerde ik dat schrijven over meer gaat dan het resultaat: het gaat om het hele proces. Hoe dichter ik bij mezelf kwam, des te vlotter mijn schrijfproces verliep. 

Ik besloot me te verdiepen in de wetenschap achter creativiteit en het schrijfproces. Wat een heerlijke speeltuin! Die wilde ik delen met anderen, dus richtte ik Auryn op, een schrijfschool die net iets anders is dan de andere. 

Mijn oudste zoon plukte de naam Auryn uit Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Auryn staat voor “Doe wat je wil”, en dat is precies wat ik wilde maken: een plek waar je leert hoe je kan schrijven wat je écht wil schrijven. 

In 2022 groeide Auryn van een eenmanszaak naar een groepspraktijk en begon ik samen te werken met een team van ervaren schrijfcoaches. We zijn allemaal ook zelf schrijver in uiteenlopende genres. Daardoor kan je bij Auryn terecht met de meest uiteenlopende schrijfvragen in alle genres, van academisch schrijven over poëzie en proza tot scenario. 

Je kan bij ons terecht als prozaschrijver, dichter of solo-ondernemer voor coaching bij schrijfblokkades, manuscriptbegeleiding, feedback op je tekst, poëzieles of inspirerende schrijfretraites

Zoek jij iemand met kennis van zaken om je te begeleiden bij het schrijven? Wil je meer schrijfplezier vinden of zoek je iemand die feedback kan geven op je tekst? Je bent welkom. 

Vraag je gratis kennismakingsgesprek aan via mail. In een zoomgesprek van 30 minuten onderzoeken we dan wie de juiste schrijfcoach is voor jouw schrijfvraag. 

Je vindt ons ook terug op Instagram en Facebook

Tot gauw!

Warme groet,

Annelies

Het team

Van links naar rechts: Annelies, Marc, Bart en Peter.

Annelies Van Dyck in een notendop

 • Bezielster van Auryn
 • Coach bij het schrijfproces, met een passie voor het aanwakkeren van inspiratie en het oplossen van schrijfblokkades
 • Schrijfdocent bij Creatief Schrijven
 • Docent wetenschappelijk schrijven en wiskunde bij KU Leuven

In het najaar van 2022 verscheen Annelies’ debuutbundel ‘We doen alsof het helpt’ bij Uitgeverij De Zeef. Met dit manuscript won ze eerder de Zeef Poëzieprijs. Daarnaast verkent ze het genre van het essay, schrijft ze freelance voor Verzin en af en toe ook wel eens een wetenschappelijk artikel.

Annelies is burgerlijk ingenieur van opleiding. Ze volgde verschillende coach-opleidingen, heeft een passie voor positieve psychologie en is gecertifieerd schrijfdocent via Creatief Schrijven. 

Marc Willems in een notendop

 • Prozaschrijver en scenarist 
 • Schrijfcoach verhaalkunde en proza bij Auryn
 • Docent verhaalkunde aan de SchrijversAcademie
 • Schrijfdocent bij Creatief Schrijven

Marc was als scenarist betrokken bij tv-series als Aspe en Ghost Rockers. Daarnaast schreef hij twee romans onder het pseudoniem Willem Beelen: ‘De Thuiskomst van Kris Custers’ (Uitgeverij Contact 2001) en ‘Achter het licht’ (Uitgeverij Contact 1998).  

Marc is socioloog en antropoloog van opleiding. Als schrijver volgde hij les bij Robert McKee, Steve Kaplan en John Truby. Hij is gecertifieerd schrijfdocent via Creatief Schrijven. 

Bart Vermeer

 • Prozaschrijver, dichter en scenarist (theater en kortfilm)
 • Schrijfcoach poëzie en magisch-realisme bij Auryn
 • Leraar Nederlands voor anderstaligen

Bart noemt zichzelf een verhalenmaker en coacht literaire projecten. Hij heeft een passie voor alles wat een beetje meer buiten de lijntjes kleurt, andere werelden schept, magisch realistisch is of sociaal kritisch. Hij koestert een liefde voor poëzie, film en theater.

Bart publiceerde kortverhalen (Zeven nachten zonder), twee poëziebundels (Brutus en Medea, Polaroids) en is co-auteur van een Young Adult fantasytrilogie (De Demonen van Dalca). Daarnaast schreef hij toneelstukken, regisseerde en schreef hij twee kortfilms en een documentaire over asiel in België (Schaduwkrijgers). Hij won al meerdere prijzen, waaronder de Kunstaanmoedingingsprijs van de stad Lommel en de Gouden Meeuw van Creatief Schrijven voor Brutus en Medea. 

Hij is gecertifieerd schrijfdocent via Creatief Schrijven. 

Lees hier meer over Bart.

Peter Mangel Schots

 • Prozaschrijver, dichter en journalist
 • Schrijfcoach proza en poëzie bij Auryn
 • Schrijfdocent bij Wisper
 • Schrijfdocent bij de Stedelijke Academie voor de schone kunsten, Lier