Wat een gevoel!

Waw! Beter kan ik dit gevoel niet omschrijven.

Ik gaf vanochtend een webinar voor enkele bevriende schrijvers. De bedoeling was om een stukje inhoud van Pluk je Inspiratie te toetsen aan hun feedback. Wat ik niet had voorzien, was de energieboost die ik zou krijgen. Ik vond het vooraf namelijk héél erg spannend.

“Maak wat je wil,” het is één van de tips die ik met hen heb gedeeld. Maak dat wat je werkelijk, diep vanbinnen wil maken. Het is het fundament van Auryn. De naam Auryn is immers ontleend aan het boek Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Het boek gaat over de kracht en de noodzaak van fantasie en verhalen, over het belang van het voeden van je fantasie.

De Kleine Keizerin, die aan het hoofd staat van Fantasië, geeft hoofdpersonage Bastiaan in het boek een amulet waarop staat geschreven: “Doe wat je wil”. Dat amulet heet Auryn, en het staat symbool voor dat wat jij werkelijk wil, heel diep vanbinnen, en hoe je dat kan realiseren.

Ook bij het creëren is dit goede raad. Maak wat je werkelijk, diep vanbinnen wil maken. Dat wat jij werkelijk wil maken, hoef je niet te bedenken. Dat maakt zichzelf als het ware, omdat het ontstaat vanuit urgentie. Voor mij was het de afgelopen tijd dit webinar, en de rest van de inhoud van Pluk je Inspiratie.

Wat wil jij diep vanbinnen, misschien zelfs wat stiekem, graag maken?

(Hint: het is wellicht iets dat jou nu nog angst inboezemt en waarvan je niet durft te dromen dat het je veel energie zal geven.)