Met één been op de stoep

Er zijn coaches die aanraden om op vaste tijdstippen te schrijven.

Of je nu zin hebt in schrijven of niet.
Of je inspiratie hebt of niet.
Steeds dezelfde cadans te bieden aan nieuwsbrieven, facebookposts, blogs.

No matter what.

Dat advies stamt uit een heel actiegerichte kijk op schrijven en bij uitbreiding ook ondernemen. Een heel rationele kijk ook. Je gaat door, wat je lijf ook aangeeft. Los over je eigen grenzen heen. Het is een advies vanuit een sterk geloof in controle, dat geen rekening houdt met het resultaat.

En weet je, ik ken die drang naar controle. Af en toe bekruipt ook mij wel eens angst. De angst om mijn dromen niet te kunnen realiseren. De angst dat ik iemand teleurstel. De angst dat ik niet goed genoeg ben, niet mezelf mag zijn, niet mijn eigen keuzes mag maken. Het is precies vanuit die angst dat regeltjes ontstaan als “je moet elke dag/elke week een blog schrijven”. Ze zijn een beschermingsmechanisme.

“Ik loop met één been op de stoep,
en één been in de goot,
en als ik dat niet doe,
dan ben ik morgen dood.”

Maar hier is de clou.

Controle houdt niet van verbinding.
Controle wil niet in dialoog gaan, niet inspireren.
Controle rijmt niet op het onverwachte ontdekken.

Of het nu gaat om social media, blogs, nieuwsbrieven of je website: als jij de ziel van jouw bedrijf wil laten doorschijnen in wat je schrijft, dan heb je jouw ritme te respecteren. Dan mag je vertrouwen op jezelf, op jouw lichaam. En jouw momenten van creatie daarop afstemmen.

Dan hoef je niet over je eigen grenzen te gaan, maar mag je integendeel jouw grenzen eren. Want in het luisteren naar jouw eigen grenzen zit je ultieme vrijheid verscholen.

En die is goud waard, ook voor jouw onderneming.

» Meer weten over hoe jij je verbindende About Me kan creëren in vrijheid en vertrouwen?
JA, vertel me meer!