Toen kwam het inzicht. Eindelijk.

Ken je dat, zo’n boodschap die je vaak moet horen eer je ze echt begint te begrijpen?

Mij overkwam het.
De boodschap ging over mijn eigen teksten. Voor Auryn.
Oeps.

Maar wat een cadeau!

De eerste keer hoorde ik het van een vroegere klant die ondertussen is uitgegroeid tot een prachtige vriendin. Kim verstaat de kunst van op een zachte manier precieze feedback geven. Ze zei me: “Annelies, jij doet méér dan je klanten leren schrijven. En dat lees ik niet op je website.”

Dat kwam binnen. Want ze raakte een heel gevoelig punt.

Ik voelde me door haar uitgenodigd om helemaal in mijn capaciteiten als coach te gaan geloven, om die kant van me echt zichtbaar te maken. Dat bleek niet zo vanzelfsprekend.

Ik vond de woorden niet.
Mijn onzekerheid hield ze voor me verborgen.

Een tweede klant vroeg me waarom ik op mijn website eigenlijk vertelde over de teksten die ze klaar zou hebben na een dagje Pure Verhalen. “Die afgewerkte teksten waren voor mij ondergeschikt,” zei ze. “Ik vond het leuk om met jou op reis te zijn, om samen te ontdekken hoe ik vrij kan schrijven. Teksten afwerken doe ik thuis wel.”

Weer kwam het binnen.
Weer die uitnodiging.

En dan, deze week, de derde keer. Van weer een andere boodschapper: “Bij jou gaat het om het proces, Annelies, niet om het product. Jij gaat met mensen naar de kern. Vanuit die essentie leer je ze communiceren met de wereld.”

Daar en dan kwam het. Het inzicht.

Ik snap het.
Eindelijk.
En ik zwicht.

Ik paste ondertussen al enkele teksten op mijn website aan. De volgende dagen zal ik er nog meer aanpassen.

Want als ik eerlijk ben, als ik mezelf écht wil tonen, dan moet ik het leren uitspreken en neerschrijven: je leert bij mij niet enkel wanneer je dt, d of t moet schrijven. Of wat de structuur is van een straffe tekst.

Die dingen kan ik je leren en dat doe ik uiteraard ook. Met veel plezier! Maar ik doe meer.

Ik leer je hoe je authentieke, pure, echte teksten schrijft. Teksten die enkel jij kan schrijven. In dat leerproces zet ik samen met jou een stap richting jouw essentie.

Samen verdiepen we jouw inzicht in wie jij echt bent, diep vanbinnen. Het is die mooie, wezenlijke kern van je die je zal helpen bij het schrijven.

Want daar vind je de stem die je jouw verhalen zal influisteren.
Daar vind je jouw handleiding tot schrijven in vrijheid.
Daar ontdek je wat je nodig hebt om in je tekst voluit te staan voor wie jij bent.

Ik leer je schrijven terwijl we samen op reis zijn.
Een warme en verdiepende reis.

Dat is wat ik doe.
En daar word ik echt heel blij van.

❤️

» Wil jij graag samen met mij op reis? Hier vind je mijn hele aanbod. Er komen in de komende maanden ook enkele fijne ‘groepsreizen’ aan:

+ Op 17 juni 2019 start de laatste editie dit jaar van Zichtbaar worden met woorden, mijn meest complete opleiding voor ondernemers.
+ Op 20 juni 2019 ben je welkom bij mij thuis voor de zomereditie van Pure Verhalen. We duiken in het thema ‘bloeien’.
Tot 1 juli 2019 geldt de vroegboekkorting voor Pure Verhalen XL, het magische schrijf- en inspiratieweekend van 15-17 november in het Huis van de Dichter in Watou.