Over Auryn

Dag! 

Ik ben Annelies en ik geloof dat iedereen kan schrijven. Omdat iedereen creatief is – alleen geloven we dat niet altijd. 

Daarom richtte ik Auryn op, een plek waar ik samen met een team van experten schrijvers begeleid.  Wij helpen jou als schrijver of schrijvende solo-ondernemer naar meer zelfvertrouwen, een lichter schrijfproces en straffe teksten die echt passen bij wat jij wil schrijven. Je kan bij ons terecht voor coaching, schrijfbegeleiding, feedback, poëzieles en prikkelende schrijfworkshops. 

Auryn ontstond vanuit mijn liefde voor verwondering. Ik word blij van leren, van reizen naar nieuwe plekken en van kijken naar die gekke, bijzondere wereld van ons. Geen wonder dus dat ik al in mijn tienerjaren werd aangetrokken tot de poëzie. 

Toen ik na mijn doctoraat in de natuurkunde de bedrijfswereld opzocht, zette ik mijn eerste stappen als coach. Dat was liefde op het eerste gezicht. Wat fijn om met individuen, teams en later ook de organisatie te werken! 

In 2016 ging ik door een moeilijke periode na de geboorte van mijn prachtige derde zoonGelukkig mocht ik rekenen op de steun en zorg van fantastische professionals. En wat bleek: na mijn herstel was ik veranderd. Ik had vertrouwen gevonden, zachtheid en geduld. Ik hervond mijn liefde voor het schrijven, en beter nog: schrijven voelde steeds lichter aan. Mijn gedichten gingen erop vooruit. Ik leerde dat schrijven over meer gaat dan het resultaat: het gaat om het hele proces. En hoe dichter ik bij mezelf kwam, des te vlotter dat schrijfproces verliep. 

Ik besloot me te verdiepen in de wetenschap achter creativiteit en het schrijfproces. Wat een heerlijke speeltuin! Daar wilde ik meer mee doen, dus richtte ik in 2017 Auryn op, een schrijfschool die net iets anders is dan de andere. 

Het was mijn oudste zoon die de naam plukte uit Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Auryn staat voor “Doe wat je wil”, en dat is precies wat Auryn voor jou wil zijn: een plek waar je leert hoe je kan schrijven wat je écht wil schrijven. 

In 2022 groeide Auryn van een eenmanszaak naar een groepspraktijk en begon ik samen te werken met een team van Auryn-experten. Hun expertise maakt dat je bij Auryn een antwoord vindt op al je schrijfvragen vanaf het prille schrijven tot het redactie- en uitgeefproces, en dat in verschillende genres. 

Individueel kan je bij ons terecht voor coaching bij schrijfblokkades, manuscriptbegeleiding en feedback op je tekst. In groep kan je bij ons terecht voor poëzieles of inspirerende schrijfretraites van een dag of een weekend. 

Zoek jij iemand met kennis van zaken om je te begeleiden bij het schrijven? Wil je meer schrijfplezier vinden of zoek je iemand die feedback kan geven op je tekst? Je bent welkom. 

Vraag je gratis kennismakingsgesprek aan via mail of via het formulier hieronder. In een zoomgesprekje van 20 à 30 minuten onderzoeken we dan wie de juiste schrijfcoach is voor jouw schrijfvraag. 

Je vindt ons ook terug op Instagram en Facebook

Tot gauw!

Warme groet,

Annelies

Annelies Van Dyck in een notendop

  • Zaakvoerder
  • Coach bij het schrijfproces
  • Expert creatief schrijven en poëzie 

Wat ik schrijf:
In het najaar van 2022 verschijnt mijn debuutbundel ‘We doen alsof het helpt’ bij Uitgeverij De Zeef. Met deze bundel won ik de Zeef Poëzieprijs, die dit jaar voor de derde keer werd uitgeschreven. 

Daarnaast schrijf ik freelance voor voor Verzin en schrijf ik af en toe eens een wetenschappelijk artikel. 

Opleidingen:

  • 2020-2022: Vakopleiding Schrijfdocent bij Creatief Schrijven
  • Sinds 2011: Coachingsopleidingen (onder andere: systemisch coachen, positieve psychologie, groepsdynamica…)
  • Sinds 2003: Schrijfcursussen (poëzie, proza, schrijven voor theater…) en cursussen over schrijven (o.a. bij de Amerikaanse schrijfcoaches Natalie Goldberg en William Kenower). 
  • 2003-2008: Doctor in de wetenschappen: natuurkunde
  • 1998-2003: Burgerlijk natuurkundig ingenieur

Hier komt binnenkort informatie over de andere teamleden. Stay tuned!