Over Auryn

Dag! 

Ik ben Annelies en ik geloof dat iedereen kan schrijven. Omdat iedereen creatief is – alleen geloven we dat niet altijd. 

Daarom richtte ik Auryn op, een plek waar ik schrijvers begeleid samen met een team van ervaren  schrijfcoaches.  Wij helpen jou als schrijver of schrijvende solo-ondernemer naar meer zelfvertrouwen, een lichter schrijfproces en straffe teksten die echt passen bij wat jij wil schrijven. Je kan bij ons terecht voor coaching, schrijfbegeleiding, feedback en prikkelende workshops in zowat alle genres. 

Ik startte Auryn in 2017 vanuit mijn liefde voor taal en creatieve processen. Die liefde gaat al lang terug: tijdens mijn tienerjaren ontwikkelde ik een passie voor poëzie. Toch ging ik eerst wetenschappen studeren. Toen ik na mijn doctoraat in de natuurkunde de bedrijfswereld opzocht, zette ik mijn eerste stappen als coach. Dat was liefde op het eerste gezicht. Wat fijn om met individuen, teams en later ook de organisatie te werken! 

In 2016 ging ik door een moeilijke periode na de geboorte van mijn prachtige derde zoonGelukkig mocht ik rekenen op de steun en zorg van fantastische professionals. En wat bleek: na mijn herstel was ik veranderd. Ik had vertrouwen gevonden, zachtheid en geduld. Ik hervond mijn liefde voor het schrijven, en beter nog: schrijven voelde steeds lichter aan. Mijn gedichten gingen erop vooruit. Ik leerde dat schrijven over meer gaat dan het resultaat: het gaat om het hele proces. En hoe dichter ik bij mezelf kwam, des te vlotter dat schrijfproces verliep. 

Ik besloot me te verdiepen in de wetenschap achter creativiteit en het schrijfproces. Wat een heerlijke speeltuin! Daar wilde ik meer mee doen, dus richtte ik Auryn op, een schrijfschool die net iets anders is dan de andere. 

Het was mijn oudste zoon die de naam plukte uit Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Auryn staat voor “Doe wat je wil”, en dat is precies wat Auryn voor jou wil zijn: een plek waar je leert hoe je kan schrijven wat je écht wil schrijven. 

In 2022 groeide Auryn van een eenmanszaak naar een groepspraktijk en begon ik samen te werken met een team van ervaren schrijfcoaches. We zijn allemaal ook zelf schrijver, in uiteenlopende genres. Hun expertise maakt dat je bij Auryn terechtkan met de meest uiteenlopende schrijfvragen in alle genres, van academisch schrijven over poëzie en proza tot scenario. 

Individueel kan je bij ons terecht voor coaching bij schrijfblokkades, manuscriptbegeleiding en feedback op je tekst. In groep kan je bij ons terecht voor poëzieles of inspirerende schrijfretraites van een dag of een weekend. 

Zoek jij iemand met kennis van zaken om je te begeleiden bij het schrijven? Wil je meer schrijfplezier vinden of zoek je iemand die feedback kan geven op je tekst? Je bent welkom. 

Vraag je gratis kennismakingsgesprek aan via mail of via het formulier hieronder. In een zoomgesprek van 30 minuten onderzoeken we dan wie de juiste schrijfcoach is voor jouw schrijfvraag. 

Je vindt ons ook terug op Instagram en Facebook

Tot gauw!

Warme groet,

Annelies

Annelies Van Dyck in een notendop

  • Zaakvoerder
  • Coach bij het schrijfproces, met een passie voor het aanwakkeren van inspiratie en het oplossen van schrijfblokkades
  • Docent poëzie en non-fictie
  • Verbonden aan KU Leuven als docent wiskunde en academisch schrijven

Wat ik schrijf:
In het najaar van 2022 verscheen mijn debuutbundel ‘We doen alsof het helpt’ bij Uitgeverij De Zeef. Met dit manuscript won ik eerder de Zeef PoëzieprijsDaarnaast verken ik het genre van het essay, schrijf ik freelance voor Verzin en schrijf ik ook wel eens een wetenschappelijk artikel. 

Opleidingen:

  • 2020-2022: Vakopleiding Schrijfdocent bij Creatief Schrijven
  • Sinds 2011: Coachingsopleidingen (onder andere: systemisch coachen, positieve psychologie, groepsdynamica…)
  • Sinds 2003: Schrijfcursussen (poëzie, proza, schrijven voor theater…) en cursussen over schrijven (o.a. bij de Amerikaanse schrijfcoaches Natalie Goldberg en William Kenower). 
  • 2003-2008: Doctor in de wetenschappen: natuurkunde
  • 1998-2003: Burgerlijk natuurkundig ingenieur

Hier komt binnenkort informatie over de andere teamleden. Stay tuned!