Over mij

Dag! 

Ik ben Annelies en ik geloof dat iedereen kan schrijven. Omdat iedereen creatief is – alleen weten we dat niet altijd. 

Daarom creëer ik schrijfopleidingen en workshops waarin schrijfplezier en het contact met je creativiteit centraal staan. Ik werk zowel met schrijvers als met solo-ondernemers, want vrij en fijn schrijven kan je in elk genre. 

Al heel mijn leven is verwondering wat mij drijft. Ik word blij van nieuwe dingen bijleren, nieuwe plaatsen ontdekken en die dingen waarnemen die de wereld rondom ons zo bijzonder maken. Geen wonder dus dat ik al in mijn tienerjaren werd aangetrokken tot de poëzie. Mijn grootste droom was toen al een eigen dichtbundel uitgeven. 

Toch ging ik wetenschappen studeren. Ik werd burgerlijk ingenieur en nadien ook doctor in de natuurkunde. Daarna trok ik naar het bedrijfsleven. Tien jaar lang werkte ik in de privésector: eerst voor een Amerikaanse multinational, drie jaar later voor een groot Belgisch bedrijf. 

Bij het laatste werd ik al na drie maanden leidinggevende. Ik volgde mijn eerste opleiding over coaching en dat was liefde op het eerste gezicht. Het ging me zo goed af dat ik na twee jaar werd gevraagd voor de rol van organisatiecoach bij een groot veranderproces in de organisatie. 

Schrijven deed ik in die jaren amper. Ik vertelde mezelf dat ik moest kiezen tussen schrijven en een carrière – en van schrijven kan je niet leven, toch?

And then life happened. Begin 2016 was mijn lichaam op. Mijn derde zwangerschap had me uitgeput. Op 29 februari beviel ik van een prachtige zoon; een week later ben ik mentaal gecrasht. Gelukkig mocht ik rekenen op de steun en zorg van fantastische professionals. De depressie ging voorbij, mijn lichaam herstelde langzaamaan. Ik was veranderd. Oog in oog met de bodem had ik behalve angst ook vertrouwen ontdekt, zachtheid en geduld. 

Ik hervond mijn liefde voor het schrijven, een liefde die anders was dan voordien. Schrijven voelde lichter aan. Mijn gedichten gingen erop vooruit en ik had veel minder te herwerken. Hoe dichter ik bij mezelf kwam, des te vlotter kwamen de woorden eruit. 

Ik leerde dat schrijven over meer gaat dan het resultaat. Het gaat om het hele proces. 

Helaas gaan de meeste schrijfcursussen vooral over het métier van het schrijven, het technische aspect. De fundamentele creatieve vragen worden er amper aangeraakt: wat je kan doen wanneer de inspiratie niet komt, hoe je kan schrijven in jouw unieke stijl, wat je kan leren van je innerlijke criticus.  

Na mijn herstel ben ik me voluit gaan verdiepen in de wetenschap achter creativiteit en het schrijfproces. Wat een heerlijke speeltuin! Daar wilde ik meer mee doen, dus richtte ik Auryn op, een schrijfschool die net iets anders is. 

Het was mijn oudste zoon die de naam plukte uit Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Auryn staat voor “Doe wat je wil”, en dat is precies wat Auryn voor jou wil zijn: een plek waar je leert hoe je kan schrijven wat je écht wil schrijven. 

Of jij nu zin hebt in een online opleiding in groep, een live workshop van een dag of een weekend of persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je boek: je bent welkom. Ik nodig je graag uit om even een kijkje te nemen bij mijn aanbod

De makkelijkste manier om me te bereiken is via annelies@auryninspireert.be. Je vindt me ook terug op Instagram en Facebook. Of stuur me een berichtje via het formulier hieronder. 

Tot gauw!

Warme groet,

Annelies

PS: Mijn ervaring met postpartumdepressie mondde uit in het project Een hart voor haar. Samen met de geweldige illustratrice Sandrine Lambert maakte ik gedichtenkaartjes die het heel goed doen als wenskaart voor kersverse ouders. De hele opbrengst van de kaartjes gaat naar wolkinmijnhoofd.be